.
סלט טורקי
סלט טורקי אומנם מקורו כביכול בטורקיה, אך הוא מאוד פופולרי בארץ
,הסלט עשיר ומזין וקל להכנה
מצרכים
שלושה בצלים,3 עגבניות,2 גמבות,1/2 חבילת פטרוזיליה,3 פלפלים, ½ חבילת כוסברה, קופסת רסק עגבנית
של כ- 100 גרם,פלפל חריף,רוזמרין, שמן זית,פלפל,כמון,מלח
אופן ההכנה
קוצצים את הירקות דק, אין להשתמש במעבד מזון, מטגנים תחילה את הבצלים עד השחמה קלה,מוסיפים את הפלפלים והגמבות ממשיכים עד לריכוכם, מוסיפים את העגבניות ורסק העגבניות, מתבלים לפי הטעם,מערבבים היטיב וממשיכים עוד כ-12 דקות, מגישים קר
טיפים
.מומלץ לאחסן את הסלט בכלי זכוכית
.לא להפריז בחריפות
.לא לחסוך בבצל – הוא רק מעשיר את הטעם
.
סלט חצילים
סלט מאוד פופולרי בארץ במיוחד בשנתיים האחרונות
.הסלט ניתן להכנה במס' רב של צירופים : עם טחינה, ירקות וכו
מצרכים
שני חצילים גדולים,2 כפות מיץ לימון,שום,שמן זית,פלפל,מלח
אופן ההכנה
קולים את החצילים על גבי הכיריים ,להיזהר לא לשרוף,להמשיך כ-15 דקות מכול צד עד לריכוך, מסירים את הקליפה וקוצצים היטיב,מוסיפים את יתר המצרכים ומעט שמן זית ,תבלינים לפי הטעם,להגיש קר
.אפשרות א': מוסיפים טחינה ;ראה טחינה
.אפשרות ב': מוסיפים ירקות :מלפפונים, עגבניות, בצל, שום
טיפים
.מומלץ את אחד החצילים לשרוף מעט ע"ג אש גלויה על מנת לקבל טעם וארומה מיוחד
סלט בורגול
.סלט טבעי, מזין ואינו משמין- פשוט להכנה
.הבורגול הנו חיטה מלאה שבורה
מצרכים
,כ 1/2 קילוגרם בורגול , 2 עגבנית ,2 בצלים,1/2 חבילת פטרוזיליה,2 גמבה
כוס וחצי שמן זית (דבש רימונים), כפית וחצי מלח, מיץ מלימון סחוט
אופן ההכנה
משרים את הבורגול למשך הלילה (מומלץ), אך אפשר גם כשעה
.לפני ההכנה
.קוצצים את כל הירקות היטב ומעבירים לכלי גדול
.מוסיפים את הבורגול לכלי ומערבבים היטב יחד עם שאר המצרכים
טיפים
.יש להשתמש בבורגול עבה
שווארמה
השווארמה מאוד נפוצה בארץ ונחשבת גם כ"מזון מהיר" . אינני יודע מה מקורה, יתכן מטורקיה או אפילו ממונגוליה
מצרכים ל5 סועדים
כ 600 גרם ירך הודו חתוך לרצועות, 2 בצלים קטנים, כף גדושה אבקת מרק, כפית שום כתוש, ¼ כוס שמן (סויה), כף גדושה של תבלין שווארמה
אופן ההכנה
.לערבב את כל המצרכים עם הבצל שקוצץ (ללא השמן) - רצוי להמתין כשעתיים. אני אישית משתמש בכלי חרס או זכוכית
.לחמם מחבת ברזל (תחתית עבה) לחום גבוה, להוסיף ¼ כוס שמן ומיד להוסיף את הבשר, יש "להקפיץ" ולערבב כשמונה דקות
אפשרויות
.להגיש עם אורז (בוסמני) או צ'יפס למי שאינו חושש מעודף קלוריות
.אם אוכלים בפיתה רצוי להוסיף מעט טחינה או עמבה
טיפים
.ניתן לבשל גם בטוסטר אובן או בתנור בחום גבוה ביותר אך אני ממליץ במחבת ברזל
תבלין שוורמה ביתי
.כ ¼ כפית זינגוויל,1/2 כפית פלפל שחור,1 כפית קרי,1כפית אני סון.1/4 כפית ציפורן טחון,1/4 כפית אגוז מוסקט טחון,1/4 כפית פלפל אנגלי טחון
מרק עוף
מצרכים
. שש כנפי עוף,2 שלדי עוף,2 בצלים קטנים,2
גזרים,1 ראש סלרי, חתיכה בינונית של
דלעת,2כפות אבקת מרק
הכנה
בסיר גדול יוצקים מים, כ ¾ מתכולתו, מוסיפים את הכנפיים והשלדים, בזמן הבישול מסירים מידי פעם בעזרת כף את הקצף שנוצר על פני המים
מבשלים על אש בינונית כשעה , יש להקפיד שהסיר יהיה מכוסה חלקית בשלב זה מוסיפים את הירקות שקוצצו לקוביות , ממשיכים בבישול כ 20 דקות נוספות על מנת שהירקות ישארו שלמים ולא רכים מידי
.מוסיפים את אבקת המרק לפי הטעם הרצוי
,ניתן להוסיף בזמן ההגשה למרק שקדי מרק ואו אטריות דקות שבושלו
מרק שעועית
מצרכים
שתי כוסות גדושות של שעועית לבנה, 2 גזרים , בצל גדול אחד ,שן שום כתושה, קורט פלפל שחור,200 גרם רסק עגבניות ,כף גדושה אבקת מרק
הכנה
להשרות למשך הלילה את השעועית בכלי זכוכית, בסיר גדול לצקת כ 2 ליטר מים, להוסיף לסיר את השעועית ולהרתיח ,להנמיך את האש והמשיך בבישול עד שהשעועית מתרככת. במקביל יש לקצץ את הבצל ,לטגנו במחבת עד קבלת גוון זהוב, להוסיף למחבת את הגזרים שקוצצו לריבועים קטנים ,השום ורסק העגבניות ולהמשיך עוד מספר דקות. בגמר יש להוסיף את תוכן המחבת לסיר יחד עם התבלינים לערבב היטב ולהמשיך בבישול על אש קטנה
.יש להקפיד שהסיר מכוסה חלקית, אחרי כ10 דקות המרק מוכן
דג אפוי
אני ממליץ להשתמש בדג מושט טרי מבריכה, ניתן להשתמש גם בבורי
.או פורל
מצרכים
דג מושט טרי ,או
בורי, פורל, שמן זית, פטרוזיליה,1/2כפית
מלח,1/4 כפית פלפל,לימון ,1/4
.כוס חומץ טבעי,שן שום כתושה
אופן ההכנה
.יש לחתוך את הדג במס' חריצים לאורכו, יש למשוך את הדג במעט שמן זית שיעשיר את העסיסיות
,להכניס את הדג לתבנית בחום גבוה (לא גריל) למשך 20 דקות, ולהפוך אותו לצדו השני
.רצוי לכסות את הדג בנייר אלומיניום
.יש להכין רוטב הגשה העשוי משמן זית, פטרוזיליה קצוצה, מלח, פלפל (לפי הטעם), מעט חומץ טבעי ושום ולהגיש
טיפים
.מומלץ להשרות את הדג במשרה למשך שעתיים העשוי ממים, מיץ לימון
.רוטב סויה, מלח ושום
.יש להקפיד על טריות הדג- דג טרי הוא בעל עיניים בולטות, זימים אדומים, בריא ועסיסי ולא מצומק או רירי
ששליק
אפשרות
.משווארמה הודו (ירך), בשר בקר (עדיף סינטה) , ירך כבש
מצרכים ל 5 סועדים
ק"ג בשר, שום כתוש מ – 5 שיניים,2 כפיות אבקת מרק, רבע כף פלפל שחור, ¼ כוס שמן סויה ,כף מתבלין שווארמה
הכנה
.מערבבים את כל המצרכים עם הבשר ומשאירים למשך כשעתיים בכלי זכוכית ,אני ממליץ למשך כל הלילה במקרר
.מוציאים את הבשר מהכלי ומשפדים ;אני ממליץ על שיפודי מתכת עבים
אפשרות
.ניתן לשלב בין נתחי הבשר המשופדים, עגבניות, עגבניות שרי, בצל, פטריות שמפיניון שלמות המוסיפות ארומה לבשר
בישול
.בבית, מומלץ להשתמש במחבת ברזל בעל תחתית עבה חמה מאוד עם מעט שמן או בתנור בחום גבוה ביותר, למשך כ 10 דקות
,בחוץ ,ע"ג גריל פחמים כ 5-10 דקות, תלוי בעוצמת הגריל – רצוי לשמן מעט את האסכלה בחצי בצל משומן
טיפים
.לא מומלץ בשום פנים ואופן לשים מלח כי המלח מקשה את הבשר .להמליח רק בגמר הבישול, לפי טעם הסועד
בשר בקר אפשר לרכך יום קודם ע"י השרייתו במשרה של בצל מרוסק, כפית שום כתוש, 1 ליטר מים , למשך הלילה (בתוך המקרר) ולהמשיך כרגיל ,ראה הכנה
.בזמן הבישול רוב השמן נשרף או ניגר מהבשר, לכן הבשר הוא עסיסי יותר ולא עשיר יתר על המידה בשמן
צלי בתנור
אני ממליץ לעשות מאכל זה בד"כ לאירועים חגיגיים. הבישול דורש תשומת לב לשם קבלת תוצאות טובות
מצרכים ל 5 סועדים
.נתח בשר בקר (פילה מדומה) במשקל של כ – 1.5 ק"ג, 3 גזרים, 1 ראש סלרי, 2 בצלים, שן שום חצוי לשניים
תבלינים
.כף וחצי מרק עוף (או בשר), כ- רבע כפית פלפל שחור, רוטב סויה
אופן ההכנה
.לערבב את התבלינים בכוס עם מים יחד עם אבקת המרק
להניח את נתח הבשר על נייר כסף, להניח מסביב את הירקות החתוכים לריבועים גדולים. מוסיפים את נוזל התבלינים ומכסים בנייר הכסף ואוטמים
.מחממים תנור לחום גבוה מקסימלי
.מתחת לנייר (בין התבנית לנייר הכסף) יש להוסיף כוס מים – כדי לשמור על רעננות התבשיל ומניעת התייבשותו
.אופים למשך כשעה וחצי עד שעתיים -תלוי בגודל הנתח
.בכדי לדעת עם נתח הבשר מוכן, יש לדקור אותו בשיפוד עץ, כשהשיפוד חודר בקלות אזי הבשר מוכן
הגשה
.אני ממליץ להוסיף אורז לבן
.אם רוצים לעשות רוטב לצלי, משתמשים בנוזל הירקות שנותר בנייר הכסף ראה רטבים
טיפים
.הוספת מים אך ורק בין התבנית לנייר הכסף
עוף בתנור
מצרכים ל 4 סועדים
ארבעה חלקי עוף מס' 2, 4 שיני שום, כף אבקת מרק מלאה, כף פפריקה מתוקה גדושה, רבע כפית פלפל שחור, רבע כוס שמן כתית
אופן ההכנה
.מערבבים את כל המצרכים למשרה, משאירים את נתחי העוף במשרה
.לכ- ½ שעה
עוטפים את הנתחים בנייר כסף, מניחים בתבנית, בתנור בחום גבוה למשך כ- 20-25 דקות. פותחים בזהירות (את נייר הכסף) למשך 5 דקות נוספות להשחמה ומגישים.
טיפים
.אפשר להוסיף לתבשיל בתוך נייר הכסף ירקות חתוכים כגון: קישואים, פלפלים
.אדומים, גזר, תפוח אדמה - להשלמת הארוחה למזינה , דיאטטית ודלת קלוריות
אורז עם איטריות
מצרכים ל 5 סועדים
.שלוש כוסות אורז (אני ממליץ על פרסי), 250 גר' אטריות דקות, כרבע כוס שמן רגיל, כף מלח
אופן ההכנה
.מחממים השמן במחבת, מטגנים את האטריות עד קבלת צבע חום זהוב
.לחוד שמים את האורז עם ½ 3 כוסות מים והמלח
.מוסיפים את האטריות המטוגנות בזמן רתיחת המים של האורז, מערבבים, מכסים, מנמיכים את האש. משאירים על אש נמוכה לכ - 15 דקות
.לאחר 13 דקות מערבבים עם מזלג, מכסים לעוד 10 דקות על אש נמוכה, בגמר מגישים
אופן הגשה
.ניתן לצרף לתבשיל צלי בתנור (ראה צלי בתנור) או כל מנה עיקרית אחרת
קבב
הקבב במקורו אינו
מזון ישראלי, אך מאוד פופולרי. ניתן
למצוא ברחבי העולם גרסאות שונות לקבב
קציצת ההמבורגר היא סוג מסוים של קבב
אך עם תבלון וצורה שונים במקצת
מצרכים כ 5 סועדים
, ק"ג בשר טחון מחלק צלעות אפשר גם צוואר ו/או חזה, 2 בצלים בינוניים
.רבע חבילת פטרוזיליה, 3 כפות אבקת מרק, כפית שום כתוש מלאה, כף של תבלין בהרת
אופן ההכנה
.לקצץ אך לא לרסק את הפטרוזיליה והבצל עם סכין חדה
.לערבב את כל המצרכים עם הבשר הטחון, עם ידיים רטובות ליצור קציצות מאורכות
אפשרויות
.אפשר להוסיף כף כמון, בכדי לקבל קבב "סגור" ועסיסי
.ניתן להוסיף כפית סודה לשתייה מעורבבת עם ½ כוס מים
בישול
.חום גבוה בתנור במשך כ 10 דקות, או ע"ג גריל פחמים. מומלץ לשמן את אסכלת הגריל עם מחצית בצל ספוג בשמן
.צלייה ע"ג הגריל כ - 5-10 דקות , תלוי בעוצמת הגריל
טיפים
.כדי לדעת את הבשר מוכן, יש לנגוע בו קלות במזלג. אם הקבב מעט "קפיצי" – אזי מוכן להגשה